Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΣΑΣ;


Ποιος από εμάς δεν έχει στην μνήμη του από την παιδική του ηλικία την μητέρα του ή κάποια γιαγιά να του προσφέρει ένα μελάτο αυγό και να επισημαίνει πόσο θρεπτικό είναι. Το αυγό είναι αναμφισβήτητα μια από της καλύτερες τροφές που μπορούμε να καταναλώσουμε, καθώς επίσης ο μικρός χρόνος που απαιτείται για το μαγείρεμά του, το καθιστά ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα. ποιός όμως είναι ο καλύτερος τρόπος  να το παρασκευάσουμε ώστε να πάρουμε στο έπακρον όλα τα θρεπτικά του συστατικά; Άλλος μπορεί να το προτιμά βραστό ή τηγανιτό η ομελέτα και γι αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τα θρεπτικά συστατικά του αυγού δεν χάνομαι με κανενός είδους τύπο παρασκευής. Υπάρχει μόνο μια μικρή απώλεια στο τηγανιτό και στις ομελέτες γιατί το τηγάνισμα καταστρέφει μέρος της πρωτεΐνης. Ο πλέον σωστός τρόπος κατανάλωσης είναι στην φυσική του μορφή, δηλαδή ωμό αλλά μιας και οι διατροφικές μας συνήθειες δεν το επιτρέπουν, καλύτερα είναι να το καταναλώνουμε ελαφρά πηγμένο, δηλαδή για 4΄ σε βραστό νερό . μην παραλείπετε λοιπόν από την διατροφή σας καθημερινά ένα μελάτο αυγό, το οποίο αξίζει να επισημάνουμε ότι είναι πλούσιο και σε βιταμίνες Α, D και Β1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου