Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΚΡΥΟ ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!!!


Κι όμως μπορεί να είναι light!!!! Αυτή η συνταγή βγάζει 5 μερίδες των 60γρ., όπου η κάθε μία έχει 281kcal. Εδώ έχει αντικατασταθεί μια ποσότητα της ζάχαρης από γλυκόζη σε υγρή μορφή όπου αποδίδει λιγότερες θερμίδες σε σχέση με την λευκή ζάχαρη ενώ παράλληλα περιέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά όπως νάτριο, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο.  
Τα υλικά: 3 κρόκοι αβγών, 1 βανίλια σκόνη, 40 γρ. ζάχαρη, 15γρ. νερό, 10γρ. γλυκόζη, 60γρ. σοκολάτα υγείας, 15γρ. σκόνη κακάο, 7γρ. ρούμι μαύρο, 170γρ. φυτική  σαντιγί.
Τρόπος παρασκευής: μέσα σε μπαιν-μαρί βάζουμε τους κρόκους, την βανίλια, την ζάχαρη, το νερό και την γλυκόζη και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ζεσταθούν και να λιώσει η ζάχαρη. Στην συνέχεια το αποσύρουμε από την φωτιά και το χτυπάμε με το μίξερ μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να διογκωθεί. Παράλληλα λιώνουμε την σοκολάτα, κοσκινίζουμε το κακάο και χτυπάμε την σαντιγί. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την σοκολάτα, το κακάο και το ρούμι και τα ανακατεύουμε ελαφρά με το σύρμα .αφού το αφήσουμε να κρυώσει ελαφρός μετά προσθέτουμε και την σαντιγί στο μείγμα, γεμίζουμε ατομικά πυρέξ και τα βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση αλλά χωρίς υπερβολές!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου